Ända sedan 1993 har jag försökt att baka det perfekta brödet. Detta efter att ha varit på middag hos min faster Ann-Cajsa och ätit ett fantastiskt ljust bröd med knaprig skorpa och segt inkrom med stora hål. Sedan dess har jag lite då och då stött på riktigt bra och gott bröd. Senast på restaurant Vassa Eggen, som får sitt bröd från Albert&Jack. Det är dessa fantastiska bröd jag vill åstadkomma själv i mitt eget kök.
torsdag 26 februari 2009
Ett helt vanligt bröd
Efter att ha mätt och måttat är jag nu sugen på att baka på känn. Improvisera lite. Det gör jag idag. Spontant och kul. Fast så spontant var det inte för jag satte en fördeg igår enl. Rose Pugliese instruktioner (jäst, vatten, mjöl). Men från där freestylar vi lite. Gjorde en lös deg som jag körde i några minuter i maskinen. (mer jäst, vatten, mjöl) Därefter fick degen vila i 10 min, sen i med salt (detta att man väntar med saltet är en teknik som till och med har något konstigt namn), sen körde jag slutligen degen i ca 10 min. Sen lät jag den stå i sin bunke i ca 1 timme. Bakade ut degen försiktigt genom att vika och rulla. Sen stoppade jag dom i brödkorgarna, där de fått jäsa ytterligare en timme. Återkommer med resultatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar