Ända sedan 1993 har jag försökt att baka det perfekta brödet. Detta efter att ha varit på middag hos min faster Ann-Cajsa och ätit ett fantastiskt ljust bröd med knaprig skorpa och segt inkrom med stora hål. Sedan dess har jag lite då och då stött på riktigt bra och gott bröd. Senast på restaurant Vassa Eggen, som får sitt bröd från Albert&Jack. Det är dessa fantastiska bröd jag vill åstadkomma själv i mitt eget kök.
lördag 14 februari 2009
Jävlar vad jag bränner mig
Stenen i all ära, men utan bakspade är det som fördömt att få in degen. Särskilt de här "veka" degarna jag pysslar med. Har försökt med IKEAs mjuka skärbräda men den smälter vid kontakt med stenen, har försökt att lyfta brödet men då gäller det att vara jäkligt snabb och brödet få inte vara stort. (helst inte större än en liten hand), har också försökt att lägga bröden på en mycket mjölad plåt, utan kant och låta bröden glida ner på stenen. Fuka sisådär. Resultatet har varit hyfsat missformade, men goda bröd. Jag beställde ju en bakspade från Husmodern men de meddelade att den typ var slut på lagret men att de hoppades att den skulle komma snart. Schysst att dom i alla fall meddelade detta. Men lite trött blir man.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar