Ända sedan 1993 har jag försökt att baka det perfekta brödet. Detta efter att ha varit på middag hos min faster Ann-Cajsa och ätit ett fantastiskt ljust bröd med knaprig skorpa och segt inkrom med stora hål. Sedan dess har jag lite då och då stött på riktigt bra och gott bröd. Senast på restaurant Vassa Eggen, som får sitt bröd från Albert&Jack. Det är dessa fantastiska bröd jag vill åstadkomma själv i mitt eget kök.
lördag 14 mars 2009
Bagerimonopolet på Värmdö
Idag var svärmor på besök. Vi gjorde en liten utflykt till Gustavsbergs hamn. Där besökte vi det trevliga Torncaféet. Detta drivs av Delselius. Vid Grisslinge, också på Värmdö, ligger ett Systrarna Delselius. Detta är ett mycket populärt tillhåll och de har väldigt goda bröd. Jag har en julafton för några år sedan kört ut dit i snöstorm för att köpa deras stora dinkelbröd. Hur som helst finns dessutom ett bageri inne i Gustavsbergs centrum som heter Delselius. Kanske kan man dra slutsatsen att det är samma familj som ligger bakom. Kanske har vi att göra med en monopolsituation? Sådant är alltid intressant att spekulera om. För övrigt åt jag en klart godkänd tomatsoppa. Brödet som serverades till var också mycket trevligt. Dock har jag alltid svårt för anis och kummin i bröd. Men det är så klart en smaksak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar