Ända sedan 1993 har jag försökt att baka det perfekta brödet. Detta efter att ha varit på middag hos min faster Ann-Cajsa och ätit ett fantastiskt ljust bröd med knaprig skorpa och segt inkrom med stora hål. Sedan dess har jag lite då och då stött på riktigt bra och gott bröd. Senast på restaurant Vassa Eggen, som får sitt bröd från Albert&Jack. Det är dessa fantastiska bröd jag vill åstadkomma själv i mitt eget kök.
fredag 10 april 2009
Att det ska vara så jävla svårt att få till en helt vanlig kladdkaka!
Vi får gäster till lunch. För att göra det hela enkelt för mig så snodde jag ihop en kladdkaka, efter Leilas recept. Lätt som en plätt kan tyckas. Särskilt som jag bakade sex stycken i förra veckan inför Hugos klassförsäljning. Eftersom dessa blev torra o trista (...det struntade jag lite i eftersom de skulle säljas anonymt förhoppningsvis), så tänkte jag att jag skulle korta tiden en smula, samt att inte använda varmluftsfunktionen. Av någon anledning blev den jäkla kakan aldrig klar. Till slut var vi tvungna att stoppa in en lamstek i samma ugn, med risk att kladdkakan smakar vitkök...Efter sammanlagt 50 min i ugnen tog jag ut den i alla fall. Den var lite knaprig på ytan men rätt flytande inuti. Hur som helst ville jag ha över den på ett fint fat. Dum idé. Resultatet blev så fult att det tänker jag inte ens lägga upp bild på. Bröden jag bakade i morse blev finfina i alla fall, alltid nåt. Nu får vi gäster. Glad påsk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar