Ända sedan 1993 har jag försökt att baka det perfekta brödet. Detta efter att ha varit på middag hos min faster Ann-Cajsa och ätit ett fantastiskt ljust bröd med knaprig skorpa och segt inkrom med stora hål. Sedan dess har jag lite då och då stött på riktigt bra och gott bröd. Senast på restaurant Vassa Eggen, som får sitt bröd från Albert&Jack. Det är dessa fantastiska bröd jag vill åstadkomma själv i mitt eget kök.
måndag 16 februari 2009
Men gott var det!!!
I receptet ingick "wheat germ", jag tolkade detta som vetekross. Men det hade jag inte hemma så jag bytte ut mot 4-kornskross. Detta förstör lite av segheten som hög proteinhalt kan leda till (om man har tur). Men istället får man tuggmotståndet i kornen och det ger också brödet en trevlig karaktär. Ett mycket lyckat bröd på det stora hela. När jag skar ytterligare i brödet så hittade jag dessutom lite fler stora hål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar