torsdag 12 mars 2009

En riktig jävla smäll


Har fullkomligen kommit av mig i bakandet känner jag. Det är till och med så att vi snart ätit upp det ofantliga lagret vi har i frysen. Därför kommer jag i dag skjutsa igång min rågsur. Riktigt full av liv och härlig ska den bli. Därefter ska jag återigen baka Gateaus valnötsbröd (måste köpa valnötter i morgon!!!). Detta bröd bakas gärna helt utan jäst. Detta har jag aldrig vågat mig på eftersom jag alltid varit så osäker på mina surdegar. Men den här surdegen är något i hästväg. För att vara på den säkra sidan kommer jag att liva upp den i kväll genom att tillsätta en gnutta honung, en msk yoghurt, lite vatten samt en halv dl. rågmjöl. Efter ungefär en vecka orörd i kylen skulle man kunna tro att den vore om inte död så kanske i zombiestadiet. Men när jag öppnade burken small det till ordentligt. Smällandet brukar vara ett bra tecken. Varför vet jag inte, men jag tror att det är så. Detta under förutsättning att man använder en gammaldags glasburk med spännknäppning och gummiring. Finns på Åhlens för en billig penning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar