Noterade i torsdagens På stan bilaga att de gjort någon form av räkmacketest. Ämnet intresserar mig eftersom jag älskar räkor. I går var vi i nya Forum nacka och där har Melanders fisk öppnat. Enligt testet i DN har dom skapliga räkmackor för 135 kr. Räkmackan dom serverade i går kostade dock ofattbara 200 kr. Detta ledde till att jag av ren och skär snålhet tog en rätt ordinär fisksoppa. Hugo som också älskar räkor fick ta barnpannkakor för överkommliga 35 kr. Nicke däremot slog på stort och beställde in en räkmacka. Det skulle sedan visa sig att vi inte behövt beställa någon annan mat än just denna räkmacka. Det var den största räkmackan jag sett och god var den också. Ett helt lass med färska stora räkor, lagom lite majonäs, några salladsblad och ca. ett skivat ägg, möjligen två. Vi var alltså tre personer som delade på denna räkmacka. Det var säkert ett kilo räkor. Ebbis käkade en barnportion med viltköttbullar. Hela kalaset kostade inte mer än 400 kr, den dyra räkmackan inräknat. I detta fall fick man mycket för pengarna måste jag säga. En mycket trevlig erfarenhet. Jag kan lätt rekommendera att två personer delar på en räkmacka. Förövrigt serverades ett mycket gott bröd till de övriga rätterna. Stora hål och trevlig karaktär.
Jag måste slutligen få göra ett kort inlägg i räkmackedebatten i DN. Magdalena Ribbing som jag i övrigt har ett ganska stort förtroende för tycker jag spårar ur totalt. Hon hävdar med bestämdhet att en räkmacka ska serveras utan några som helst tillbehör, dvs. bara bröd och räkor. Endast denna variant är en riktig räkmacka enligt henne. Men 99% av befolkningen har väl en föreställning om att en räkmacka innehåller även ägg och majonäs? Är det då inte detta som är en riktig räkmacka? Det visar sig att bara ett ställe som serverar danska smörrebröd lyckas åstadkomma det Magdalena Ribbing anser vara en godkänd räkmacka. Larv och trams tycker jag.
söndag 8 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar