Jag tror att jag fick till det bröd som receptet syftade till. I vanlig ordning med Jan Hedh så fick jag minska mjölmängden med ca 25%, trots detta var degen hyfsat fast. Men då var det också ett ljust bröd, ej att förglömma. 1/3 durumvete, 2/3 vetemjöl samt faktiskt ett ägg! Konsistensen på degen påminnde om baguettdegen från The Bread Bible. Resultatet blev också ungefär det samma förutom att detta blev till två gigantiska bröd. Inkromet var lätt och luftigt, precis som vanliga klassiska baguetter. Egentligen föredrar jag inkrom med mer karaktär, lite mer rustika och sega. Detta bröd hade dock gjort sig fint på en italiensk eller fransk buffé, inte minst för att det blev rätt tjusigt. Tror dock inte att jag kommer att baka detta bröd något mer. Inte minst för att jag faktiskt tror att jag gjorde detta bröd så bra som det kan bli. Det mest intressanta med brödet var själva utformningen. Först kavlade man ut två runda tallriksstora kakor, sedan vek man dom på mitten och åter på mitten. Slutligen tryckte man kaveln mitt över för att liksom fästa deglagren. Innan gräddning skar man sedan dekorationen.
söndag 15 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Brödet går faktiskt att förbättra, tipps:
SvaraRadera- Polishen skall vara mer som fil, ha i mer vatten så kan du använda allt mjöl.
- Jag har varierat med att ha i honung, vilket ger en i mitt tycke godare skorpa och lite större hål.
- Prova även att ha i smör. Det ger en lite segare och även detta i mitt tycke godare bröd.
- Nästa variation jag funderat på är att ha i lite surdeg i polishen. Tänkte faktiskt prova rågsur först.
Tack för tipsen, vid tillfälle ska jag prova att ha i lite rågsur och kanske lite honung.
SvaraRadera