lördag 7 mars 2009

Platt som en pannkaka


Mitt bakande går lite sisådär just nu. Jag kände på mig att degen var alltför lös, men orkade inte riktigt göra något åt saken så jag lät det vara. När degen sedan skulle jäsa i den stora plastlådan flöt den ut så den täckte hela botten. Jag tänkte att det inte gjorde så mycket eftersom jag skulle jäsa dom i jäskorgar över natten. Men problemen uppstod redan när jag skulle lossa degen från jäskorgarna och föra över den på brödspaden. Redan där sjönk degen liksom ihop och blev korvig och konstig. Dessutom flöt de ut ännu mer i ugnen. De blev så platta att mina 98 c nåddes redan efter typ 10 min. Jag sänkte då värmen till 200 c (från sina ursprungliga 250c) och lät bröden stå ytterligare 12 min. Sedan stängde jag av värmen och öppnade luckan, där fick de stå i 10 min till. Nu står jag här med två fula konstiga bröd. Men kanske är det inte alltid ytan som räknas? Kanske har just dessa bröd ett vackert inre? Det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar