
Nu ska det bakas med RIKTIGT mjöl. Ett proffsmjöl med starkt gluten och mycket protein. Jag är en lat person men när det kommer till vissa saker blir jag lite som besatt. När det kommer till mjöl har jag hela tiden haft en liten känsla av att resultatet alltid skulle bli lite bättre om jag hade riktigt bagerimjöl. En gång köpte jag en svindyr påse manitoba och bakade degiga limpor, men det var tiden före baksten, långjäsningar och andra tricks. Nu beställde jag ett kort på Martin Olsson. För detta ändamål krävs ett registrerat företag. Fick låna en nära anhörigs företag. Det tog sedan ett par veckor innan kortet anlände. Idag åkte jag till Martin Olsson och köpte, just det, 10 kg mjöl. 5 kg Northern Springs från Nordmills och 5 kg Manitoba. Billligt var det också 80 kr för allt. Att jämföra med den lilla en kilos påse jag köpte på Kajsa Warg för typ 50 kr. Återkommer med resultatet. Har god lust att prova Olof Victor igen, men nu har jag lovat mig själv att lägga undan Jan Hedh ett tag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar