onsdag 18 februari 2009

Två små mirakel till bagetter


Jag är en sån som målar fan på väggen mer än gärna. Bagetterna blev de bästa jag någonsin bakat. En angenäm överraskning kan man säga. (Att måla fan på väggen är ett förhållningssätt jag kan rekommendera, det är sällan man blir besviken) Lätta och luftiga, tunn fin skorpa och lagom stora hål. När det gäller baguetter vill vi inte ha de där jätte hålen, de spar vi till Artisanbröd och Ciabatta. Inkråmet (låter äckligt men vad ska jag kalla det?) är luftigt och segt och lagom salt. Detta resultat nåddes genom att jag genom halva receptet inte orkade mer utan helt sonika skjutsade in bröden i ugnen och sket i de sista 16 timmarna i kylen. Dessutom skulle de dras och vridas och vändas och där någonstans brast mina engelskakunskaper. Istället typ 4,5 gång lät jag degen jäsa 2,5 och det blev bra. Tillräckligt bra. Svårt att tänka mig att de där sista 16 timmarna+1,5 timme för att tina från kylen skulle vara värt besväret. Vafan jag har jobb och familj också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar