onsdag 18 februari 2009

En baguette som vi förmodligen kan slå någon i skallen med


Jag har på känn att min baguette som jag bakar enligt konstens alla regler håller på att gå åt skogen. I går gjorde jag en polish och en fermetée. Fermetéen skulle stå i rumstemperatur 8-16 timmar. Jag hade tänkt att sätta in den i kylen innan jag gick till jobbet, men det glömde jag så antagligen jäste den över så att säga. Dock såg den fin och bubblig ut när jag kom hem. Allt blandades med en rätt stor mängd mjöl och mycket lite vätska. Degen blev stel, stum och KONSTIG. Som sån där trolldeg. Nu ska den jäsa i rumstemperatur igen i 4 timmar. Sen ska den egentligen jäsa över natten, men funderar på att skita i det hela och slänga in den i ugnen i kväll. Den kommer ändå bli äcklig. Dystra utsikter med andra ord. Jag som åkt och köpt en finfin baguetteplåt på Lagamati idag. Kollegerna som följde med passade också på att köpa baguettplåt! Vi hittade också mycket ett mycket bra ihopfällbart ungsgaller. Det köpte vi också ett varsitt. På Lagamati tar dom det här med bakande seriöst. De var just hemkomna från Frankfurtmässan och kunde rapportera att det är silikon som gäller nere på kontinenten. Alltså ungssäkra baksaker i silikon. På oförekommen anledning informerade dom vidare om att faktiskt självaste Jan Hedh brukade handla där. Sen åt vi lunch på CiaoCiao filialen på Odenplan och där såg vi Jens Lapidus och konstaterade att han borde äta upp sig lite, det var ungefär vad han gjorde också. Sen åkte vi tillbaks till kontoret och jobbade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar